Horgászat, vadászat

Mágocsi horgásztóhorgasz_magocs

Útvonalleírás: Mágocsot Dombóvárral összekötő 65195 jelű út mellett található.

Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász

Horgásztó március 15. és november 15. között minden nap nyitva tart.

Éjszakai horgászati lehetőségre minimum öt fős csoportok esetén van lehetőség.

Nyitva tartás:

Vasárnap – csütörtök: 7:00 – 17:00-ig

Péntek – Szombat: 7:00 – 18:00-ig

Kezelő: Kiss Ferenc

Kezelő telefonszáma: 06 30 405-6619

Kezelő honlap címe: http://magocshorgaszto.blogspot.com

 

Szászvári horgásztóhorgasz_szaszvar

Szép, gondozott környezetben, könnyen megközelíthető főút mellett, őrzött tó. Non-stop horgászattal, nagy parkolóval, sátor és lakókocsi állítási lehetőséggel, esőbeállókkal, nyársalókkal, halőrháznál váltható napijegy.

Intenzíven telepített tó, jelentős mennyiségű nagysúlyú ponty (27,5 kg-os) rekord fogással.

Minden horgászni, szórakozni, pihenni vágyót várunk szeretettel!

Megközelítés: 6 sz. főúton Pécs felől haladva Bonyhád irányába a Hosszúhetényi elágazónál kell letérni balra. Onnan egyenesen Zobákpusztáig, ahol szintén le kell térni jobbra, majd Magyaregregy-Szászvár érintésével Dombóvár felé kell kanyarodni. A vasúti átjárót-megállót elhagyva balra látható a völgyben fekvő víztározó. Bonyhád felől (6-os útról) a Nagymányok-Szászvár útvonalon, a faluban a táblánál jobbra Mágocs (Dombóvár, Sásd) felé.

Dombóvár felől (61): Újdombóvár / IX. utcánál Mágocs felé, Mágocson Y kereszteződésnél balra, a központban balra – Bikal – Egyházaskozár – Tófű irányában.

Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, busa, domolykó, naphal

Kezelő: Szászvári Haladás Horgász Egyesület

Kezelő telefonszáma: 06-30-361-9001

Kezelő honlap címe: http://szaszvarihorgaszto.hu

 

Dombóvár Tüskei Tóhorgasz_dombovar

A Dombóvári Városi Horgász Egyesület 1952.-ben alakult. A Konda patak téglagyári és tőzeg gödreinek feltöltésével és egy völgyzáró gát segítségével egy gyönyörű 32 hektáros horgászparadicsom alakult ki. Az egyesület szorgalmas munkájának gyümölcseként lépésről – lépésre egyre nagyobb terület vált a halak és a horgászok birodalmává. Mára már kb. 7 kilométer vízi világ várja az egyesület tagjait és a vendég horgászokat.

Útvonalleírás: A 61.sz. főúton Tamási felől érkezve, a helységnév tábla után az első kereszteződés jobbra, tábla jelzi a tóhoz vezető utat, amelyen haladva az egyesület parkolójába érkezünk.

Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, angolna, törpeharcsa

Rekord lista 2009:

ponty: 14,20 kg

csuka: 6,40 kg

süllő: 8,10 kg

harcsa: 61,00 kg

amur: 12,00 kg

busa: 31,00 kg

Kezelő: Dombóvári Városi Horgász Egyesület

Kezelő telefonszáma: +36 06 74 461-463

Kezelő honlap címe: http://dombovarihe.gportal.hu

 

BIKALI SASKOVICA VADÁSZTÁRSASÁGvadasz_bikal

Vadásztársaságunk Magyarország egyik legszebb tájegységén, Dél-Dunántúlon a Mecsek-hegyháton hódol ősi szenvedélyének, a vadászatnak. Sportvadászok vagyunk, tagjaink aktív dolgozó emberek, vállalkozók, mérnökök és nyugdíjasok.

Területünkön kizárólag őshonos vadak élnek: szarvasok, vaddisznók, őzek a nagyvadak közül, fácánok, fürjek és mezei nyulak az apróvadjaink. Számtalan védett madárfaj is él területünkön. 14 mesterséges halastó, több mint 200 ha vízfelülettel kitűnő lehetőséget kínál a vizivad vadászatára is. Vadásztársaságunk elődeink nyomán több mint 5 évtizede folytat tudatos vadgazdálkodást, melynek köszönhetően értékes vadállománnyal rendelkezünk napjainkban is.

Területünk fűzes rétekkel, erdőkkel és szántóföldi kultúrákkal tarkított változatos dombvidék. Déli határunkon a Mecsek-hegység látványa önmagában is élmény a vadászatot és a természet szépségeit kedvelő ember számára.

Vadásztársaságunk lehetőséget kínál kül- és belföldi vadászoknak is bérvadásztatásra.

Vendégeink nagy biztonsággal vadászhatnak őzre és vaddisznóra, elsősorban cserkelő vadászati módszerrel, vagy lesvadászaton. Vaddisznóhajtást nem tervezünk. Gímszarvas vadászatára szeptember 1-től van lehetőség, de a mezőgazdasági kultúrák nagy takarása miatt ez nagy ügyességet és kitartást igényel. Csak fiatal, jó erőnlétben lévő vadászoknak ajánljuk, mert a bőgő bikák becserkelése általában több kilométer fárasztó gyaloglásba kerül.

Vendégeink részére felkészült hivatásos és sportvadász kísérőket biztosítunk.

Vadásztársaságunk jelenleg közel 5.872 ha területen gazdálkodik. Társaságunknak 36 tagja van, évente két közgyűlést tartunk, amely időpontok között az Intéző Bizottság látja el a társaság vezetését.

Területünkön leginkább a nagyvad vadászatára nyílik lehetőség, de a célirányos gazdálkodás hatására apróvadjaink is szaporodnak. Késő ősztől kora tavaszig vadjainkat a rendszeres etetéssel segítjük, hogy át tudják vészelni a néha igen kemény telet.

Lehetőséget biztosítunk vendég vadászatra is. Visszatérő vendégeink vannak a májusi őzbak vadászatra, sőt olyanok is vannak, akik a szeptemberi szarvas vadászatokon is részt vesznek. A külföldi vendégek és saját vadászaink minden évben terítékre hoznak több nagyobb, vagy érdekes „selejt” őzbakot, szarvasbikát, amelyek közt sűrűn találunk érmeset is.

http://www.saskovicavt.hu/saskovica.htm