Művészeti csoportok

Varga Zsombor

Varga Zsombor a Hegyháti Általános Iskola 5. osztályos tanulója, a Mágocsi Ifjúsági Színjátszók drámaszakkörének diákja és a Felnőtt Színjátszó csoport tagja. Zsombor 2005 októberében született Mohácson. Már óvodásként is vonzotta a színpad. Nagycsoportosként állt először nagyközönség elé a Lánycsóki Vegyeskar által karácsonykor bemutatott „Üdvözítőtök megszületett” című misztériumjátékban.  Iskolás éveit a Hegyháti Általános Iskolában kezdte, ahol már első osztályosként csatlakozott a helyi színjátszó csoporthoz, így az október 23- i ünnepi műsorban már fel is lépett.  Az elmúlt évek során számos helyi területi és regionális versenyről hozott már haza dobogós helyezést és részesült különdíjban. Két tanévben is szerepelt abban a csoportban, mely országos bronz minősítést szerzett a drámaszakkör részére. A tavalyi évben rendezett mesemondó versenyen korcsoportja legjobbjaként állhatott a dobogó legfelső fokán. Eljátszotta már Maugli szerepét a Dzsungel könyvében, Kuksiként vándorolt Valahol Európában. A két dolog, mire a legbüszkébb az az, hogy az egyik hallgatója dr. Boldizsár Ildikó meseterapeuta volt – akit Zsombor példaképként tisztel, illetve, a tavalyi évben a Magyar népmese napján Pécsett a Király utcában mesélhetett felnőtteknek és gyerekeknek.
„ Bármit hoz az élet a mesék iránti tisztelet és szeretet mindig velem marad” – Varga Zsombor

 

Mágocsi Ifjúsági Fúvószenekar

A Mágocsi Ifjúsági Fúvószenekar a Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészet Iskola diákjaiból alakult 1995-ben!  Az eltelt idő alatt számos karmester vezette a zenekart kisebb-nagyobb létszámmal. Jelen pillanatban a zenekar 30 főből áll, volt és jelenlegi zeneiskolai tanulókból, általános-, közép- és felsőfokú intézmények diákjaiból, valamint dolgozó fiatalokból áll, akik kevés szabadidejük ellenére is szívesen visszajárnak szeretett bandájukba. Repertoárjuk széles skálán mozog. Egyaránt játszik hagyományos fúvós zenét, indulókat, polkákat, popslágereket, musical részleteket és filmzenei átdolgozásokat!  Jelenlegi vezetőjük Szőnyi Gábor. Irányítása alatt számos fesztiválon, koncerten, városi rendezvényen vett részt a csapat. Közülük is, számukra kiemelkedő a Habich Konrád Fúvószenekari Találkozó, ahová minden évben meghívást kapnak!  Minden év nyarán szerveznek egy zenekari tábort, ahol évről évre új fiatal zenészek csatlakoznak hozzájuk, majd a tábor végén minden alkalommal egy koncerttel kedveskednek szeretett városuk lakóinak.  Céljaik közt van, hogy elsősorban itthon, hazánkban elismert, minősített fúvószenekarként tekintsenek rájuk, majd később  nemzetközi fesztiválokra is szeretnének eljutni.

 

Gyenis Boglárka és az Oriental Fusionett 

0021

A törzsi fúziós tánccsoport több hazai versenynek nyertese, és fellépője különböző fesztiváloknak, rendezvényeknek. Kniesz Adrienn a tánccsoport tagja, aki a mikrotérségből, Bikalról származik.

Bővebb információk az alábbi honlapon: www.gyenisboglarka.hu

 

 

Horváth Emília

13576411_1161939320529761_2094985814_n

Elérhetőség: 06-30/469-36-71

2007- ben született és már egész kicsi korában is bámulatos volt a ritmusérzéke. A tánc, a zene szeretete egyre meghatározóbb az életében. Az iskolában standard táncot tanul, de bármilyen stílusban jól mozog. Versenyen is részt vett már, de az első igazi bemutatkozó táncával Nagyhajmáson lépett fel a Mikrotérségi Családi Napon. Azóta több felkérése is van.

 

 

A Schwäbische Füße Néptánc Egyesület

IMG_20131220_191154

Az egyesület 1991-ben néptánccsoportként jött létre. Az egyesület jelenleg Bikali székhellyel működik. A tánccsoport 1998-tól a Muharay Elemér Néptáncszövetség által kétévente megrendezésre kerülő minősítő fesztiválokon rendszeresen országos minősítést ért és ér el. 2002-ben az Országos Német Felnőtt Néptáncfesztiválon bronz fokozatot szerzett, majd 2008-ban ugyanezen a rendezvényen – már egyesületként – ezüst minősítést ért el. 2008-ban a németországi Olpe városában és 2013. augusztus 20-án Kolozsváron megrendezésre kerülő nemzetközi táncfesztiválokon az eddig elért eredményeknek köszönhetően a tánccsoport képviselte a Magyarországi Német Nemzetiségi kultúra hagyományait ápoló tánccsoportokat.

Természetesen szívesen vállalnak fellépéseket a környező falvakban, városokban is. Többször visszatérő vendégek e helységekbe, ahol újabb és újabb táncokkal szórakoztatják a közönséget.

Népviseletük eredeti ruhák mintájára született, melyeket a környező falvakban élő idős emberektől szereztek be.

A tánccsoport vezetője Goják János, aki többnyire saját koreográfiáit tanítja be táncosainak. Táncaikban megtalálhatók dél-dunántúli, bácskai és észak-magyarországi motívumok is.

 

Kajos Luca Fanni

13692775_1429860733707012_2670645904375718105_o

A versenytánc gondolata már egészen kis korban felmerült nála, viszont az akkori lehetőségei ezt nem engedték meg.

Mikor gimnáziumba került, 2010-ben beiratkozott a Kapronczai AMI Pécsi Tagozatába. Négy évig tánciskolás versenykategóriában ért el sikereket.

Az Adria-Szigo KTSE igazolt versenyzője 2014. 01. 01-től lett, ahol a ranglétrát megjárva, rövid időn belül a C versenykategóriáig jutottak el a párjával, Pohli Gergellyel-, akivel csak egy éve táncolnak együtt. A sok edzés és kitartás meghozta eredményét, hisz ebben a szezonban számos szép eredményt tudhattak magukénak. Ezek közül a legnagyobb büszkeségeik: A D Nyolctánc Országos Bajnokságon elért 1. helyezésük Felnőtt kategóriában, a Nyugat- Magyarországi Területi Bajnokságon elért 2. helyezésük Felnőtt D Latin ill., Standard kategóriában, D Országos Bajnokságon elért 3. helyezésük Felnőtt D Standard kategóriában. Ezeken kívül sikerült bezsebelniük jó pár első helyezést is klubközi versenyeken (Fonyód Kupa, Szigo Kupa, Bem Kupa, Fulldance Kupa).

Hatalmas élmény volt számukra, hogy bekerülhettek egyesületük Standard Formációs csapatába, amivel a Szigetszentmiklósi, ill. Tápiószentmártoni formációs versenyen elért helyezéseiknek hála, decemberben, a Fehéroroszországban (Minszk) megrendezésre kerülő Világbajnokságon képviselhetik hazánkat.

Luca jelenleg a Pécsi Tudományegyetem negyedéves, végzős gyógytornász hallgatója. Hiszi, és tudományosan bizonyítottnak tartja, hogy a tánc – mint a legősibb mozgáskultúra- egyes mozgásszervi és mentális betegségben szenvedők számára gyógyulást, illetve pozitív irányú fejlődést eredményezhet.

 

 

Studer Lili

13819611_893380747440951_1160850796_n

Elérhetőség: 06-30/358-7564

Lili az általános iskolában kezdett énekelni. Sikeresen szerepelt népdaléneklési versenyen. A Branauer Stimmungsparade csapatával német slágerekkel  megyeszerte fellépett. Az elmúlt években több helyi és környékbeli rendezvényen, esküvőn, falunapon, valamint a szlovákiai Hidaskürtön is szórakoztatta a közönséget német és magyar dalokkal. 2014-ben a pécsi musical versenyen arany minősítést szerzett.

 

 

HAPPY HENS Nagyhajmási Country Tánccsoport

happy hens

Elérhetőség: http://happyhens.uw.hu/

A  HAPPY HENS Nagyhajmási Country Tánccsoport 2009 októberében alakult. A vagány, laza, könnyed vadnyugati hangulatot idéző tánc és a magával ragadó zene valójában jól megkomponált, precíz  koreográfiát takar.  Tánccsoportunk főként a térségben vállal fellépéseket, de már több alkalommal sikerrel szerepelt az Országos Linedance és Country Fesztiválon is.

Bővebb információ az alábbi honlapon: http://happyhens.uw.hu/